Gaziantep Üniversitesi Böbrek Nakli Merkezi, haftanın 3 günü diyalize giden ve zor bir yaşam mücadelesi veren 8 yaşındaki Salma’ya umut oldu.
Ürdün'de haftanın 3 günü diyalize giden ve zor bir yaşam mücadelesi veren 8 yaşındaki Salma’ya yardım eli Gaziantep Üniversitesi Böbrek Nakli Merkezinden geldi. İstediği yemekleri yiyemeyen ve sevdiği oyunları dahi oynayamaycak durumdayken, ailesiyle uzun arayışlar sonrası çözümü Gaziantep Üniversitesi Böbrek Nakli Merkezinde bulan Salma ve ailesi, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Sacid Çoban, “Pandemi sürecinde 70 böbrek nakli ile bu süreci Türkiye’de en çok böbrek nakli yapan merkezler arasında bulunuyoruz. Şu anda da bölgede bütün hastalara ve aynı zamanda Ortadoğu’daki sağlık turizmine hitap edebilecek şekilde hazırlıklarımızı yapıp devam etmekteyiz” dedi.
“Ameliyattan sonra artık istediklerimi yapabileceğim”
Diyaliz seanslarına giderken çok zorlandığını dile getiren Salma, “Çünkü haftada 3 kere günde 4 saat hemodiyaliz makinasına bağlanmak çok yorucuydu. Ne istediğim oyunu oynayabiliyordum ne de sevdiğim yemekleri yiyebiliyordum. Ameliyattan sonra artık istediklerimi yapabileceğim. Rahatlıkla oyun oynayabilir ve yüzebilirim.”
Salma’nın Annesi ise, “Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Böbrek Nakli Merkezini duyunca çevremizde soruşturduk ve çok olumlu tavsiyeler alınca karar vermekte zorlanmadık. Dr. Muhammet aracılığıyla diğer doktorlarla da iletişime geçtik ve kolayca anlaşabildik. Çok şükür Gaziantep Üniversitesi Hastanesi profesyonel sağlık kadrosuyla nakil sonrası yaşadığımız zorlukları kontrol altına aldı ve Salma taburcu oldu.”
“Üç temel aşamayla sağlık kalitesini yükseltiyoruz”
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Sağlık Turizmi sorumlu doktoru Dr. Muhammad Abunada, üç temel aşamayla böbrek merkezini yabancılara sağlanan sağlık kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti: “İlk olarak, hastanın diline göre doktor ve tercüman sağlayarak iletişim kurmak ve dil engelini aşmaya çalışıyoruz. İkincisi, hastayla temasa geçtiğimiz andan taburcu olana kadar lojistik ve tıbbi takip sağlıyoruz. Üçüncüsü ise hasta iyileşme sürecindeyken Güneydoğu Anadolu bölgesinde turistik bir seyahat planlıyoruz. Tabi bunların hepsi profesyonel bir sağlık ekibi aracılığıyla hastalarımızın rahatını sağlamak için gerçekleştiriyoruz.” (MERVAN SAK)